Epler kan selvsagt også brukes i det salte kjøkkenet og passer til alt som har godt av litt sødme og friskhet som en kyllingsuppe. Sammen med karri og kokos er dette en smaksrik suppe som vil varme på trauste dager.
- Hakk løken, skjær søtpotet og eple i terninger. Skjær kyllingen i strimler eller skiver.
- Fres løken i smør i en passende gryte eller kjele, la det surre i noen minutter uten å ta farge. Tilsett karripasta og kylling, la det frese videre et par minutter under omrøring. Ha i søtpotet, tomater, eple og kraft.
- Kok opp og la suppen småkoke i ca. 25 minutter. Rør inn kokosmelken og smak suppen til med sitronsaft, salt og pepper.
Ingredienser:
2 stk løk
1 stk søtpotet
2 stk eple
1 stk kyllingfilet
2 ss karripasta (rød)
2 dl tomat knuste
6 dl kyllingkraft eller hønsebuljong
2 dl kokosmelk
2 ss smør
2 ss sitronsaft
salt
pepper
kvernet persille
hakket. evt. koriander
Nam! 🙂
Oppskriften fant vi på godt.no…