Her er noen enkle tips som gjør at det ikke må lades like ofte.
1. Ikke vent med å lade
Venter du med å lade til batteriet er nesten tomt, tvinger du det til å jobbe hardere og levetiden reduseres. Å lade telefonen når den er halvfull med strøm er bedre enn å vente til den begynner å skrike etter det.
2. Skru av vibrering
Telefonen bruker mer energi på vibrering enn ringing.
3. Slå av apper som ikke er i bruk
Apper du har brukt på telefonen din forblir åpne inn til du selv lukker dem. Disse stjeler strøm – og mange av dem bruker også datatrafikk.
På iPhone-telefoner dobbeltklikker du på Hjem-knappen, Samsun holder du Hjem-knappen inne) Du får da opp skjermbilder av appene som er i bruk. Deretter lukker du hver og én app ved å skyve bildet av appen oppover til det forsvinner.
4. Skru av Wi-Fi og Bluetooth
Ved å skru av Wi-Fi og Bluetooth når du ikke bruker det, sparer du batteriet.
5. Skru av lokasjonstjenester
Apper som bruker lokasjonstjenester kommuniserer hele tiden med mobilmaster for å lokalisere hvor du er til enhver tid. Dette stjeler energi fra batteriet ditt.
På Android-telefoner går du til Innstillinger/Plasseringstjenster. Deaktiver Bruk GPS-satelitter, eventuelt også Bruk trådløse nettverk og Plassering og Google-søk. Du kan også bruke strømspare-widgeten hvis du ikke har Android 4.0 eller nyere. På iPhone-telefoner gjør du dette ved å gå inn på Innstillinger/Personvern/Stedstjenester.
6. Lavere lysstyrke på skjermen
Om du skrur ned lysstyrken på skjermen din sparer du også batteriet på mobilen.
7. Pass på temperaturen
Er det veldig varmt eller veldig kaldt ute, kan det lønne seg å holde telefonen kjølig/varm avhengig av temperaturen.
8. Skru av varslinger
Om du har på varslinger laster telefonen automatisk ned ny e-post og du kan bli varslet om hendelser på diverse apper som Facebook og Twitter. Dette stjeler batteri. Å skru av denne funksjonaliteten når batteriet nærmer seg tomt, gjør at det varer litt lenger.
9. Snakk mer
Samtaler på telefonen bruker faktisk mindre energi enn å skrive SMSer og e-poster. Har du dårlig med batteri, ring i stedet for å sende meldinger.
10. Det finnes en app for alt
Noen av dem hjelper deg til lenger batteritid på mobilen. Battery Doctor er en av dem, og fungerer både på iPhone og mobiler med Android-operativsystem. Appen har en rekke funksjoner som gjør at batteriet varer lenger – samtidig som du får full oversikt over hva som stjeler strøm og eksakt hvor lang tid det er igjen før batteriet er flatt.
Info. hentet fra Online.no