Potetene gjør denne suppen kremet og purren gir en deilig sødme. Knallgod høstsuppe!
- Del purren på langs og skyll den under kaldt, rennende vann. Skjær poteter og purre i små biter.
- Smelt smøret i en kasserolle og fres hvitløk, purre (spar gjerne litt purre til servering) og potet til alt blir blankt.
- Tilsett buljongen, kok opp og la det koke under lokk til alt er helt mørt. Kjør grønnsakene til en jevn puré med en stavmikser, eller kjør alt i en hurtigmikser.
- Tilsett melken og kok opp. Smak til med salt og pepper. Spe suppen med litt vann eller buljong hvis den virker veldig tykk.
- Fres resten av purren i litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
- Server suppen med litt ekstra purre, brødkrutonger, hakket gressløk og noen dråper olivenolje.
Få flere tips fra http://www.godt.no/